Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pszne ciasto do wykorzystania jako spód do sernika, szarlotki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Następnie wrzócić masło w temperaturze pokojowej i posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, żółtka, cukier i zagnieść ciasto.
Ciasto owinąć folią i włożyć na 2-3 godziny do lodówki.