Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto makowe z masą śmietanową

Ciasto makowe z masą śmietanową

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2742

Dodano:

Odsłon: 9915

Bardzo szybkie, fajne ciasto.

Składniki

  • Ciasto z makiem: - 8 białek,
  • - szklanka cukru,
  • - 1/2 szklanki mąki,
  • - 1/2 szklanki maku,
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Biszkopt: - 8 żółtek,
  • - 2 jajka,
  • - 8 łyżek cukru,
  • -8 łyżek mąki,
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa: - 1/2 litra śmietany 18 %,
  • - 2 galaretki czerwone rozpuszczone w 1,5 szkl wody
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto makowe: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier dalej ubijając, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać. Piec ok 35 min.

  2. Biszkopt: 2 białka ubić. Dodać cukier, dalej ubijać. Dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem. Wymieszać. Piec ok 35 min.

  3. Masa: Przygotować galaretki, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać galaretkę. Lekko wymieszać.

  4. Na Biszkopt położyć masę i przykryć ciastem makowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 maja 2016 Na pewno rozpływa się w ustach,mniammm...:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń