Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć trudne w wykonaniu ale jest bardzo pyszne.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 81
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 81
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13106
Składniki
Wykonanie masy makowej: Mak sparzyć i trzy razy przepuścić przez maszynkę. Żółtka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem pudrem, połączyć z makiem, aromatem i delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wykonanie ciasta cytrynowego: Masło utrzeć również bardzo dokładnie z cukrem i żółtkami na puch. Dodać aromat cytrynowy, mąkę, proszek do pieczenia i na koniec dobrze ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Składanie placka: Do przygotowanej formy wlewać na przemian ciasto cytrynowe i makowe. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.