Do góry

Desery Przepis na:

ciasto mandarynkowe

ciasto mandarynkowe

Autor: da_na

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 11.12.2010

Odsłon: 3193

ciasto bez tłuszczu i bez mąki, w trakcie przygotowania cudownie pachnie w całym domu

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyte mandarynki ugotować w całości (ok. 1,5 godz na małym ogniu), ostudzić i zmiksować w całości (jeśli są z pestkami należy je usunąć, po przekrojeniu mandarynki w poprzek łatwo się je wydłubuje)

  2. zmiksować 6 jaj, wymieszać z masą mandarynkową, a potem mieszając dodać cukier, migdały i proszek do pieczenia

  3. masę wylać do formy wyłożonej pergaminem, i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz w 190-200st. C. Jeśli przypieka się od góry to można przykryć po ok. 40 min pieczenia papierem lub folią aluminiową

  4. Po ostygnięciu wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivette 12 grudnia 2010 kurcze...średnio jestem przekonana czy to aby napewno wyjdzie...:/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń