Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe"
...ale pyszny.
Odsłon: 685
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 685
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Rodzynki zalać rumem i odstawić, by nasiąkły. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą pianę. Miksując, dodawać stopniowo olej. Potem partiami dokładać obie mąki przesiane razem z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać ją do ciasta. Na końcu dołożyć marchewkę i rodzynki. Blachę natłuścić i wysypać mąką. Rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec około 45 minut.
Twaróg i twarożek utrzeć z oboma rodzajami cukru i sokiem z cytryny na gładki krem. Posmarować nim ciasto. Schładzać przynajmniej godzinę. Ciasto pokroić na porcje. Każdą udekorować marchewką z marcepanu.Źródło: Życie na gorąco