Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 924
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 924
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka utrzyj z olejem, suche połącz ze sobą i dodaj je do składników mokrych, wymieszaj wszystko mikserem. Dodaj startą marchew i obtoczone w mące rodzynki, wymieszaj łyżką.
Formę posmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Masę przełóż do formy i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Ciasto pozostaw w piekarniku do wystygnięcia. Można je polukrować.
Czas: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień