Do góry

Śniadania Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 284

Dodano:

Odsłon: 24431

Ciasto marchewkowe pachnące imbirem i cynamonem. Przygotowałam je dziś na śniadanie i faktem jest, że warto było czekać aż się zrumieni, pomimo kiszek grających już marsza od rana :)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko i białko miksujemy.

  2. Dosypujemy mąkę i budyń i miksujemy wszystko na gładką masę.

  3. Na koniec dodajemy do masy proszek do pieczenia, imbir, oliwę z oliwek, cynamon i startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę. Całość mieszamy dokładnie.

  4. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie była to forma na małą babkę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń