Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, piernikowe ciasto marchewkowe.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 138
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 398
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 440
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 138
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 398
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 440
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszam przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, przyprawy. Jaja łączę z olejem. Mieszam z mąką. Dodaję ananasa, marchew, bakalie. Mieszam wszystko do połączenia składników. Używam formy silikonowej /jeśli jest to blacha to należy natłuścić i obsypać bułką tartą lub mąką/. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 35-45 minut /w zależności od kształtu formy/. Studzę. Posypuję cukrem pudrem.