Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe z imbirem

Ciasto marchewkowe z imbirem

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1977 Ocena: 9883

Dodano: 14.02.2018

Odsłon: 4130

Szybki i prosty przepis na smaczny placek do kawki.

Składniki

  • Mąka pszenna 1 filiżanka
  • Cukier trzcinowy 1 filiżanka
  • Starta marchewka 1 ½ filiżanki
  • Olej 2/3 filiżanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • Imbir mielony 1 łyżeczka
  • Cynamon mielony ½ łyżeczki
  • Jajka 2 szt.
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Bakalie opcjonalnie
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, wymieszać, przelać do przygotowanej foremki keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni około 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 lutego proste, szybkie i na pewno pyszne... Uwielbiam marchewkowe ciasta...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń