Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w wykonaniu i smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 251
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 453
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 473
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 251
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 453
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 473
Składniki
Mąkę przesiać do miski z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać łyżką. Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Uwaga! Można pominąć cukier. Ciasto i tak będzie słodkie dzięki marchewce. Jeszcze jedno: marchewkę starłam na dużych oczkach tarki.