Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marmurkowe z kisielem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Masło stop, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Wsyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia, dodaj zapach waniliowy i masło, utrzyj.
Ciasto podziel na trzy części. Jedną utrzyj z mąką ziemniaczaną, drugą z kisielem, trzecią z kakao. Ciasta wlej na przemian do foremki. Piecz ok. 50 min w temp. 175°C.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Izabela Opozda z Wąchocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie