Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie z nutellą.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 414
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszysta masę. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz wanilię, cały czas miksując. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i dodajemy do powstałej wcześniej masy z masła. Ciasto dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy nutellę, miksujemy. Keksówkę o wym. 22x12 cm smarujemy lekko masłem i wykładamy papierem do pieczenia. ½ masy jasnej wykładamy do foremki, następnie na nią wykładamy ½ masy z nutelli. Powtarzamy czynność. Na koniec za pomocą rączki od łyżki tworzymy zygzak przez środek ciasta, aż do dna foremki. Pieczemy w temp. 160C przez ok. godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w foremce na 15 min i po tym czasie wyciągamy. Smacznego.