Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO MASLANKOWE

CIASTO MASLANKOWE

Autor: nana

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 33

Dodano: 16.04.2012

Odsłon: 3342

nie skomplikowane i smaczne.....

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jedno cale jajko i trzy zoltka utrzec z polowa cukru(0,5szkl.)...

  2. Pozostale trzy bialka ubic z odrobina soli, przy koncu ubijania dodac pozostaly(0,5szkl.) cukier, wszystko dokladnie ubic, kiedy piana bedzie juz gotowa, dodac wiorki koksowe i delikatnie wymieszac drewniana lopatka.,

  3. Make polaczyc z proszkiem do pieczenia i kolejno laczyc z ubitymi zoltkami, mieszajac : make,olej, maslanke, cukier waniljowy,.

  4. Gotowe ciasto , wylac na blache na nie wylozyc warstwe owocow sezonowych, wzglednie pasteryzowanych czy suszonych, polac wszystko przygotowana piana. Piec 40min. w temp.180st.

  5. Przepis zanotowalam zprogr.tel. Ewa gotuje. Wydal mi sie ciekawy , totez chcialam sie nim podzielic .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń