Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny deser, którym zachwycisz rodzinę i znajomych. Ciasto ze szpinaku? Czemu nie!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Mrożony szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie zmiksować go z olejem. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem, do tego dodać masę szpinakową (można miksować). Do mieszanki dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko ręcznie przemieszać (mogą pozostać grudki). Ciasto wyłożyć do tortownicy (na papier do pieczenia) o średnicy 24cm i piec w temperaturze 180 st.C przez ok. 50min.
Po wyjęciu ciasto ostudzić, odkroić cienką górną warstwę i pokruszyć ją.
Płaską część ciasta wysmarować masą – należy wcześniej ubić śmietanę razem z fixami i cukrem pudrem. Na masę ułożyć okruszki ciasta, można je trochę uklepać żeby lepiej się trzymały i udekorować owocami.
Teraz tylko wystarczy zaprosić rodzinę lub znajomych do stołu i smacznego!