Do góry

Desery Przepis na:

ciasto migdałowe a'la babka

ciasto migdałowe a'la babka

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 1923

na co dzień do filiżanki kawy

Składniki

  • 4 jajka
  • kostka (25 dag) margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mleka
  • około 15 dag migdałów płatki
  • zapach migdałowy
  • 1 czekolada migdałowa
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą

  2. blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń