Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto migdałowe wzgórze"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem kryształem oraz wanilinowym, jajkami i aromatem. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Całość dokładnie zmiksuj, po czym przelej do formy o wymiarach 24x35 cm. Piecz około 45 minut w temp. 160°C.
Ugotuj budyń na mleku i polej nim gotowe ciasto. Udekoruj np. owocami.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 150
<strong>Aleksandra Pruska z Racławic</strong>Źródło: Super TV