Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z manną"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 117
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2642
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 117
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2642
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Ciasto: zagnieć kruche ciasto, schłodź je w lodówce.Wylep ciastem dno i boki tortownicy, nakłuj je. Ułóż na nim 3/4 połówek śliwek.
Masa: ugotuj mleko z kaszą, dodaj cukier waniliowy. Trzymaj na małym ogniu, mieszając. Odstaw na 10 min.
Żółtka połącz z kre mówką, dodaj do ciepłej masy. Ubij białka z cukrem i połącz z masą. Wyłóż na śliwki, wciśnij resztę.
Piecz 50 min w temp. 180° C.
Porcje 12 Przygot. 90 min Cena 1,30 zł Kalorie 400Źródło: Bella Relaks