Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto na biszkoptach z brzoskwinią

Ciasto na biszkoptach z brzoskwinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 403 Ocena: 4096

Dodano:

Odsłon: 198

Bardzo orzeźwiający sernik na zimno to propozycja dla wszystkich łasuchów ;)

Składniki

  • Spód ciasta:
  • biszkopty podłużne 12-14 szt
  • likier amaretto 5 łyżek
  • Masa serowa:
  • serek mascarpone 500 g
  • ser biały z wiaderka 450 g
  • cukier puder 3 łyżki
  • żelatyna 3 łyżki
  • woda zimna 4-5 łyżek
  • Mus brzoskwiniowy:
  • brzoskwinie w puszce 1 puszka
  • brzoskwinie 3-4 szt
  • syrop brzoskwiniowy 100 ml
  • galaretka owoce leśne 2 szt
  • gorąca woda 400 ml
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami, które skrapiamy likierem. Oba sery zmiksować z cukrem pudrem, a żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę zahartować i połączyć z pozostałym serem. Gotową masę przelać na biszkopty, wyrównać i schować do lodówki.

  2. Galaretki rozpuścić we wrzątku i wlać syrop brzoskwiniowy, ostudzić. 2 świeże brzoskwinie i owoce z puszki zmiksować i połączyć z galaretką. Gotowy mus przelać na stężoną masę serową, wyrównać i ciasto na noc schować do lodówki.

  3. Przed podaniem przystroić świeżymi owocami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 stycznia Serniczek i to bez pieczenia, to coś dla mnie, do zrobienia i do zjedzenia :) Wygląda bardzo apetycznie, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń