Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrosło wysokie, puszyste i smakuje po prostu rewelacyjnie. A robi się dosłownie chwilę.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę z wysokim brzegiem lub blachę z piekarnika wysmarować masłem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać porcjami do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Piec 20-30 minut (w zależności od wielkości formy).
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Zostawić do ostygnięcia. Smacznego :)