Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zawsze się uda i świetnie smakuje.
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 73
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 73
Składniki
Obierz pomarańcze ze skórki, rozdziel na cząstki,wydłub pestki i każdą pokrój na 3 kawałki.Przełóż do garnka i zalej szklanką wody.Jak zacznie się gotować dodaj miód.Gotuj aż kawałki zaczną się rozpadać. Odlej pół szklanki wody i zostaw na później. Do reszty dodaj galaretkę,wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Masło rozpuść w rondelku,dodaj do niego odlaną wcześniej wodę.I zostaw do ostygnięcia.
Nastaw piekarnik na 180 stopni i przygotuj formę do ciasta. Do miski przelej masło z rondelka dodaj do niego mąkę,proszek do pieczenia i jajka.Wymieszaj. Do foremki przelej 2/3 ciasta następnie całą masę z pomarańczy i 1/3 ciasta. Piecz przez 45-50 min w 180 stopniach. Przygotuj polewę: w rondelku rozpuść łyżkę masła dodaj do niego kakao,dobrze wymieszaj. Pokrój banana w talarki. Ułóż go na wierzchu upieczonego ciasta i polej czekoladą. Smacznego ;)