Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34840
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34840
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Do miseczki wsypujemy przesianą mąkę, sól i suche drożdże. Dokładnie mieszamy suche składniki i dodajemy ciepłe mleko oraz oliwę.
Jeżeli mamy zwykłe drożdże, to rozpuszczamy je w mleku.
Wyrabiamy ciasto nadgarstkiem tak długo, aż prawie przestanie się kleić. Nigdy nie wyrabiam do całkowitego nieklejenia się, ani nie posypuję wielką ilością mąki, bo wtedy ciasto jest delikatniejsze :) Więc dobrze, jak troszeczkę (ale nie bardzo) ciasto się klei.
Kiedy już wyrobimy i ciasto i nadgarstek, formujemy kulkę, kładziemy na talerz i szczelnie owijamy folią spożywczą. Możemy też owinąć samą ciastową kulkę.
Zostawiamy w lodówce na ok. godzinkę.
A w międzyczasie, bez podjadania :P szykujemy składniki na najlepszą pizzę pod słońcem^^ Szynka, boczek, ser, ser, ser i jeszcze więcej sera, pieczarki, ananasy....co tylko chcecie. Nie zapomnijcie o dodaniu tymianku i oregano, które tworzą ten specyficzny zapach i smak ;)
Pizzę pieczemy w 200stopniach, w dobrze nagrzanym piekarniku, przez 10-15 minut.