Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto na PIZZE prawie jak w Pizza Hut

Ciasto na PIZZE prawie jak w Pizza Hut

Autor: kazimierz

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 219

Dodano: 15.05.2010

Odsłon: 95371

Rewelacyjne ciasto na Pizze , bardzo podobne do ciasta w pizza hut

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczyn: pokruszyć drożdże, posypać cukrem i solą, dodać odrobinę mleka ciepłego "nie gorącego" , przykryć miskę ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.

  2. Ciasto: Do wyrośniętych drożdży , dodajemy mąkę, jajko , mleko , wszystko wyrabiamy, Jak ciasto będzie jednolite dodać olej, dokładnie wygnieść (na początku wydaje się że to trudne do wyrobienia , ale po chwili pięknie olej z ciastem się połączy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 40- 60minut.No i po tym czasie ciasto gotowe, resztę robimy według własnych fantazji

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (50)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

netka2 04 stycznia 2015 Drożdże zwykłe piekarnicze i uważam ze nie trzeba czekać aż zaczyn urośnie bo mi nic nie urósł szkoda czasu a wyszła pizza znakomicie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

netka2 04 stycznia 2015 Zrobiłam smaczne dobre ale za duzo i jak na jedna brytwanke z piekarnika to za grube ciasto ze cgoc wiele skladnikow bylo to zginęły nastepnym razem podziele co najmniej na dwa albo zrobie polowe przepisu.Pieklam z termoobiegiem najpierw 200°po 15 min zmniejszylam na 180°i znowu po 15 na 160° i piekłam jeszcze z 10 min i nie była w cale przypalona tylko lekko z góry zarumieniona bo miałam dużo składników i bałam się żeby na środku od wody z farszu nie było zakalca ale było ok nikt nie pisał o tym ze wychodzi takie grube Polecam jak najbardziej ale z tej ilości to na dwie blaszki piekarnikowe standardowej wielkości ale kto tyle zje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

baraqs 17 grudnia 2014 Dlaczego nie wpisano, czy drożdże te 5gram to drożdże sypkie piekarnicze, czy drożdże żywe w kostce. Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kazimierz 25 maja 2014 Sporo tu nie zaglądałem, jeśli chodzi o temperaturę pieczenia to ja piekę w 200 stopniach do zarumienienia się ciasta.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nudka 26 kwietnia 2014 ja piekę tą pizze w temp.230 stopni ok 10 minut na blaszce z wyposażenia piekarnika natłuszczona olejem i posypana mąką ....wychodzi boska Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandra1 07 kwietnia 2014 muszę przyznać, że ciasto jest znakomite ! ale wychodzi jego ogromna ilość :-)

polecam je naprawdę - super przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 14 lutego 2014 Może ja odpiszę,bo już kilkanaście razy robiłam pizzę z tego przepisu:-) Piekę zawsze z termoobiegiem w 180 stopniach przez około 20-25 minut,jest idealne. Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

susi 11 lutego 2014 Proszę napisz jaka temp. piekarnika i czy z termoobiegiem czy grzałeczka góra-dół?:)Susi

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 25 stycznia 2014 cisto jest swietne, tylko dla mnie ta porcja jest ogromna, wczesniej robilam z polowy i wyszla mi duza piekarnikowa blacha, dzis potrzebuje 1/4 porcji i nie wiem jak podzielic jajko :-) czy jesli zostawie 1 cale jajko, to ciasto bedzie twarde? A moze w takiej sytuacji po prostu nie dodawac? Macie jakies doswiadczenia?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pp59 14 stycznia 2014 ciasto bardzo dobre ale przepis stary jak świat w latach 70tych nazywany polską pizzą ,ciasto na placek gryczany, na lubelszczyżnie bardzo popularny w postaci ciasta na cebularze, polecam jak w oryginale dodać klarowanego masła będzie jeszcze lepsze i smacznego

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń