Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Natalii

Ciasto Natalii

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6537

Dodano:

Odsłon: 8318

Pyszne ciasto i delikatnym smaku czekolady,łatwe i szybkie w wykonaniu.Świetnie nadaje się do przechowywania.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka jaj utrzeć z cukrem i miodem na puszystą masę.

  2. W między czasie należy rozpuścić czekoladę ( 200g) z masłem. Do utartych żółtek dolewać powoli przestudzoną czekoladę ciągle mieszając,następnie dodać mleko.

  3. Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajeczno czekoladowej i dokładnie wymieszać.Dodać także 100g pokrojonej czekolady i wymieszać.

  4. Białka jaj ubić na sztywną pianę i dodać do reszty ciasta delikatnie mieszając. Całość przelać do klasycznej tortownicy i piec w 190 st ok 30-35 minut.(piekarnik z termoobiegiem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

trele-morele 13 marca 2010 jakiej średnicy jest 'klasyczna' tortownica? Bardzo fajny przepis :) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 13 marca 2010 Wygląda bardzo smacznie :) w sam raz do kubka mleka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń