Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Nikolas- piękne tęczowe, smaczne uwielbiam takie! Nie ma co się nie udać!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Masa z wafelkami: Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy, pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy nadal. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. Lekko ciepłą wlewamy do ubitej śmietanki ciągle miksując. Na końcu dodajemy startą na dużych oczkach czekoladę, pokruszone wafelki i brzoskwinie. Mieszamy. Wykładamy na placek. Odstawiamy do zastygnięcia a następnie wykładamy przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu galaretkę brzoskwiniową, znów odstawiamy do zastygnięcia. Wykładamy galaretkę agrestową.