Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto o smaku czekoladowym z toffi"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34333
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34333
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier i żółtka, ubij. Mąkę, proszek i kakao połącz, wymieszaj z masą. Piecz 25 min w 160°C. Ostudź, nasącz kawą.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Kremó wkę ubij z cukrem pudrem, połącz z żelatyną. 3 i pół tabliczki czekolady stop na parze. 1/3 czekolady wymieszaj z 1/3 masy śmietanowej. Resztę dodaj do pozostałej śmietany. Biszkopt posmaruj ciemną masą, potem jasną, ułóż plasterki bananów. Schłodź. Masło, resztę czekolady i śmietanę stop, polej ciasto.
<strong>Z warstewką bananów. Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie