Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 5897

Pyszne ; ]

Składniki

  • cukier,, 1/2 kg
  • kostka margaryny, 1
  • kostka masła,, 1
  • jajka,, 8
  • mąka,, 1kg
  • orzechy włoskie,, 25 dag
  • słojik powideł, 2
  • budyń waniliowy, 2
  • mleko, 1l
  • rodzyki sułtańskie, Ilość dowolna
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. szklanka cukru , kostka margaryny , 6 żółtek , szklanka mąki i 2 łyżki proszku do pieczenia łączymy razem i dzielimy na 2 części . Rozłożyć na 2 równe foremki i posmarować powidłami.6 białek ubić z 1 szklanką cukru.Ubitą pianę z cukrem rozłożyć na 2 formy i posypać orzechami włoskimi.Krem 2 budynie waniliowe ugotować .Jak przestygnie utrzeć z 1 kostką masła . Na upieczone i wystygnięte ciasto rozłożyć krem a drugim ciastem przykryć wierzch , można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń