Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowe z serem

Ciasto orzechowe z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1463

Dodano:

Odsłon: 6630

Ciasto orzechowe z serem- pyszne ciasto biszkoptowo- orzechowe z masą i wkładką serową.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy najlepiej łyżka. Pieczemy w formie 25/36 do 35 minut. Chłodny przekrawamy na pół.



  2. Masa: Orzechy zalewamy gotującym mlekiem wymieszanym z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie ucieramy z margaryną.


  3. Ser: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, ser a na końcu pianę ubitą z białek i budyń. Mieszamy i pieczemy na foli do 50 minut w 180 stopniach.




    Przełożenie ciasta: Biszkopt- połowa masy- ser- reszta masy- biszkopt

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malina27 31 stycznia Sernik wyszedł super,ale ciasto nie jest takie ciemne,w sumie pracochłonne i wymaga cierpliwości,ale dobre.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 stycznia Pięknie i dodatkowo z serem...Poezja:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń