Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowo-czekoladowe

Ciasto orzechowo-czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 881

Mało pracy:) a efekt miło zaskoczy.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekolade zetrzec na tarce z grubtmi oczkami. kawe zaparzyc w szklance wody, ostudzic. Żóltka oddzielic od białek. Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodawa po jednym żóltku. Delikatnie ubijac. Wlac olej i zimna kawe. Wymiesza. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, orzechami i czekolada. Wsypac do ubitej masy. Wymiesza.

  2. Ciasto wlac do formy wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 30*10. Piec w 180 stopniach przez ok 40 min. Sprawdzac patyczkiem:) kazdy piekarnik jest inny. Ostudzone polac polewa.

  3. Polewa : 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mleka, 1 łyzka kakao, 10 gram czekolady mlecznej. Wszystkie skladniki razem zagotowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń