Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowo- czekoladowe

Ciasto orzechowo- czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 790

Dodano:

Odsłon: 16744

Szybkie i baardzo smaczne ciasto z orzechami i czekoladą.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy i migdały posiekać, wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki - po prostu wszystko + pokruszoną białą czekoladę. (Ja oddzielnie połączyłam składniki suche, oddzielnie mokre a potem zmieszałam - ale to moje widzi mi się ;) ). Ciasto wychodzi dość gęste więc albo ubijać mikserem lub jak ja dużą rózgą.

  2. Ciasto wylać do tortownicy (średnica 25 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Ja zrobiłam z 1,5 porcji i upiekłam w blaszce 24cmx28cm.

  3. Piec w 190stopniach przez 45 minut, ale wszystko zależy od piekarnika w moim by się w takiej temperaturze spaliło więc w temperaturze 160-170 do momentu gdy ''''patyczek był suchy'''' - wyszło około 65 minut.

  4. Po wyjęciu posmarować polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego :-)

  5. Podstawowy przepis pochodzi ze strony http://kotlet.tv

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń