Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest tak proste, że nawet mi się udaje za każdym razem, a efekty smakowe są odwrotnie proporcjonalne do poziomu trudności ;-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
orzechy kroimy na dość duże kawałki
jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem, po czym przesiewamy
białka jajek ubijamy na sztywną pianę, ciagle mieszając dodajemy cukier, żółtka i olej, na końcu dodajemy mąkę z dodatkami
uzyskaną masę łączymy z orzechami, jabłkami i rodzynkami, lekko ale dokładnie mieszamy
ciasto wylewamy na formę wyłożona papierem i pieczemy 50 min w temperaturze 180 st. C