Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto owocowo - bakaliowe z polewą rumową

Ciasto owocowo - bakaliowe z polewą rumową

Autor: Renata9

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 488

Dodano: 12.03.2016

Odsłon: 391

Bardzo smaczne ciasto. Polewa rumowa sprawia, że smakuje ono wybornie.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wbić do miski 6 całych jajek.

  2. Dodać drobny cukier brązowy i zmiksować.

  3. Dodać kakao.

  4. Dodać cynamon i kardamon i dalej miksować.

  5. Wlać do miski olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.

  6. Następnie dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  7. Wszystko dokładnie wymiksować na jednolitą masę.

  8. Wszystkie bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, tym razem wymieszać wszystko drewnianą łyżką.

  9. Jabłko pokroić w kostkę i dodać do ciasta.

  10. Gruszki także pokroić w kostkę i wymieszać z masą.

  11. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć całą masę.

  12. Pokroić na plastry brzoskwinie z puszki i wyłożyć na ciasto.

  13. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdy ciasto ostygnie zrobić polewę.

  14. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń