Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru białek po tłustym czwartku. Ciasto jest miękkie, delikatne i puszyste. Przygotowanie go, zajmie chwilkę.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Białka ubijamy z solą na sztywno. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z cukrami na kogel-mogel Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do masy z żółtek stopniowo i na przemian dodajemy mąkę i białka, mieszając na najniższych obrotach. Na końcu wsypujemy mak i skórkę z pomarańczy i mieszamy już tylko łyżką. Piekłam na papierze do pieczenia. 25 minut w 150 *C z termoobiegiem i 20 minut w 100 * C z grzaniem od dołu. Nie wyjmowałam od razu z pieca. Należy jeszcze potrzymać około 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Składniki na formę o wymiarach 25/12 cm Smacznego.