Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto piernikowe

Ciasto piernikowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Ciasto piernikowe"

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • szkl. cukru
  • po łyżeczce sody oczyszczonej i proszku do pieczenia
  • szkl. mleka
  • pół szkl. oleju
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • po 2 łyżeczki kakao i przyprawy do piernika
  • słoiczek ulubionego dżemu
  • lukier do polania
  • srebrne perełki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka wbij do miski, wsyp cukier, utrzyj na puszystą masę, po czym wlewając mleko, zmiksuj.

  2. Do masy dodaj roztopioną czekoladę oraz olej. Przełóż ciasto do wyłożonej pergaminem blaszki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 45 minut.

  3. Gotowy piernik przełóż dżemem, polej lukrem i posyp perełkami.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń