Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto piernikowe z bezową wkładką

Ciasto piernikowe z bezową wkładką

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1690

Dodano:

Odsłon: 8287

Pyszne ciasto z bezową wkładką i smacznym kremem.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu wiśnie i rodzynki według uznania. Pozostawiamy ciasto na 3 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.


  2. Wkładka:

    Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy wiórki koksowe i mak. Pieczemy do 40 minut.

  3. Krem: Na mleku z cukrem gotujemy grysik. Studzimy go i ucieramy z cukrem pudrem, masłem z sokiem i olejkiem.

    Przełożenie ciasta:

    Ciasto- powidło- krem- wkładka- krem- ciasto- dekorujemy polewą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 listopada 2017 Fajne ciacho, w sam raz na takie przedpołudniowe małe co nieco ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń