Dania główne Przepis na:
CIASTO PIEROGOWE

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 38
Dodano: 02.11.2010
Odsłon: 23240
Szybkość wykonania, super łatwe, przepyszne
Składniki
- mąka, 1kg
- masło naturalne, 1kostka
- żółtka, 2 szt.
- jajko surowe, 1 szt.
- cukier, 2 łyżeczki
- sól, 1 łyżeczka
- woda ciepła, 400 ml
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki zagnieść, wyrobić ciasto pierogowe, napełnić farszem wg. uznania. Gotować ok. 4 min.
Komentarze do przepisu (1)

malaRoman 29 października 2013Zgłoś do usunięcia
smaczniejsze i mięciuchne ciasto; zamiast wody mleko , zamiast masła 3 łyżki oleju , ciasto musi odpocząć "zlasować" się ok godziny przykryte ściereczką :)0 Kto głosował? | Odpowiedz