Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pod pierzynką"
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 22
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20946
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 22
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20946
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj je i ułóż na blasze. Na cieście poukładaj opłukane owoce. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.
Z białek ubij sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Nałóż ją na podpieczone ciasto i łyżką zrób fale. Zapiekaj ciasto przez około 30 minut tak, by piana nabrała złotobrązowego koloru.Źródło: Takie jest życie