Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto półfrancuskie - prościej już nie można.

Ciasto półfrancuskie - prościej już nie można.

Autor: danutast1

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1098

Dodano: 03.12.2016

Odsłon: 46012

Bardzo proste ciasto, które nadaje się do pieczenia rogalików, ciastek, pasztecików itp....

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 1 kostka margaryny (250 g)
  • 1 szkl. śmietany 18%
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na stolnicę wsypać przesianą mąkę, dodać pokrojoną margarynę i śmietanę. Wszystko dokładnie połączyć, tak aby ciasto było elastyczne. Zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na 24 godz. Życzę udanych wypieków :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danutast1 02 stycznia Witam,
Dodaje się 18 proc. śmietany, a margaryny 250 g. Ciasto może się wydawać wiotkie i klejące, ale proszę się nie zrażać. Podsypać na stolnicy mąką i rozwałkować. Naprawdę jest pyszne po upieczeniu. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iska504 31 grudnia 2016 Prosciej juz nie mozna:) a ja i tak zepsulam poniewaz dalam smietany kwasnej, stoi to ciasto juz 12godz w lodowce ,no i co ja teraz z tym zrobie ? Moze mi ktos podpowie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń