Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto półkruche z masą kokosową"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Ciasto: posiekaj, zagnieć. Włóż na godzinę do lodówki. Połowę ciasta rozwałkuj, wyłóż blachę (24 na 36 cm).
Ponakłuwaj. Posmaruj konfiturą, posyp suszoną żurawiną.
Masa: białka ubij z cukrem. Połącz z resztą składników.
Wylej na ciasto. Zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50 min w 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie