Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto pomarańczowe z sokiem pomarańczowym

Ciasto pomarańczowe z sokiem pomarańczowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 603

Dodano:

Odsłon: 6044

Wilgotne, pomarańczowe i przede wszystkim smaczne ciasto. Przygotujecie je bardzo szybko. W sam raz dla niespodziewanych gości ;)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • płatki migdałowe albo cukier puder do dekoracji
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do soku pomarańczowego dodać cukier, wymieszać. Następnie po kolei dodawać jogurt, rozpuszczony olej kokosowy, jajka i dokładnie zmieszać.

    Na końcu wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, krótko połączyć łyżką drewnianą do połączenia składników.

  2. Keksówkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wylać ciasto do środka. Posypać płatkami migdałowymi (jeżeli będziemy używać cukru pudru, posypujemy dopiero po wystudzeniu ciasta).

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń