Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto porzeczkowe z galaretką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Jajka ubij z cukrem na parze na puszystą masę. Kiedy ostygną, dodaj mąkę, proszek do pieczenia. Piecz ciasto 30 min w temp. 170°C.
Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Zmiksuj z masłem, wymieszaj z porzeczkami.
Biszkopt nasącz słodką kawą, wyłóż masę. Zalej rozpuszczonymi galaretkami i odstaw do stężenia.
Porcje 12. : 60 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 290.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks