Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Prince Polo

Ciasto Prince Polo

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 22

Wypróbowany przepis na "Ciasto Prince Polo"

Składniki

  • 5 jajek
  • 3/4 szkl. cukru
  • szkl. mąki
  • 3 łyżki kakao Krem: opak. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • opak. cukru waniliowego
  • 20 dag masła
  • 20 dag batonów Prince Polo (4 batony XXL)
  • 10 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Do nasączania: 150 ml mocnej kawy
  • 50 ml rumu; Polewa: 10 dag czekolady
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijam na pianę, dodaję cukier i żółtka. Mąkę i kakao mieszam z masą. Ciasto piekę 30-35 min w temp. 190oC.

  2. Krem: gotuję budyń na mleku z cukrami. Studzę. Masło miksuję, dodając po łyżce budyniu, potem Nutellę, orzechy oraz batony drobno pokrojone. Mieszam.

  3. Czekoladę z masłem rozpuszczam na polewę. Biszkopt kroję na 2 blaty. Nasączam je kawą z rumem. Układam jeden na drugim, przekładając je kremem. Wierzch smaruję polewą.

  4. 70 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 16 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń