Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Prince Polo

Ciasto Prince Polo

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Ciasto Prince Polo"

Składniki

  • 5 jajek
  • kakao
  • po szkl. mąki i cukru
  • prosz. do piecz
  • czekolada
  • 1 op. budyniu czekoladowego
  • 2 łyżeczki że latyny
  • 500 ml kremówki
  • cukier puder
  • galaretka
  • 3 duże Prince Polo
  • 1 puszka brzoskwiń
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij. Stopniowo dosypuj cukier i dodawaj po jednym żółtku. Mąkę przesiej razem 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, połącz z masą jajeczną. Na koniec dodaj proszek budyniowy oraz 2 łyżki kakao.

  2. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem (lub natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) blaszki o wymiarach 25 na 36 cm. Piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. Ostudź i przekrój na dwa blaty.

  3. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, przestudź. Kremówkę ubij na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru. Stopniowo dodawaj żelatynę. 10 dag gorzkiej czekolady i wafle zetrzyj na tarce. Dodaj do masy, wymieszaj.

  4. Brzoskwinie osącz, syropem skrop blaty. 1/3 owoców posiekaj, dodaj do masy. Przełóż nią ciasto. Na wierzchu rozłóż resztę brzoskwiń. Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 450 ml wody. Wylej na ciasto, zastudź.

  5. Magdalena Tabaczyk z Barwina

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń