Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje z dobrym masełkiem.
Polecam.
Odsłon: 1363
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 526
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 21
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 17
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z ar...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 1363
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 526
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 21
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 17
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z ar...
Odsłon: 294
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą, dodać jajka roztrzepane z cukrem, wyrośnięte drożdże, mleko i olej. Wymieszać na gładką masę, przelać do przygotowanej formy i odstawić ponownie na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut.