Desery Przepis na:
Ciasto "chatka Puchatka"

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 21
Dodano: 23.12.2008
Odsłon: 4702
Składniki
- O,5 kg mielonego sera białego
- 1/2 masła roślinnego
- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- kakao
- zapach migdałowy
- 6-7 paczek kwadratowych herbatników
- polewa czekoladowa
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Masło utrzeć z cukrem na ogniu na jednolitą masę i zostawić do ostudzenia. Następnie dodać mielony ser, żółtko i zapach i wymieszać. .
-
2/3 masy wyłożyć na herbatniki, a następnie na tej masie ułożyć następną warstwę herbatników. Do reszty masy dodać kakao i wymieszać. Następnie górną cześć herbatników posmarować masą kakaową i położyć na niej następną warstwę herbatników. . Rysunek pomocniczy: http://img36imageshack.us/img362/2209/p1110580fqjpg
Komentarze do przepisu (0)