Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "świerszcz" od Nigelli

Ciasto świerszcz od Nigelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 17688

Szybkie, słodkie ciasto z przepisu Nigelli

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Markizy drobno kruszymy, dodajemy startą czekoladę i masło. masę wyrabiamy i wykładamy na tortownicę lub blaszkę 23x23cm. Ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki.

  2. Podgrzewamy mleko, dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia pianek. Ciepłą masę odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietanę, dodajemy masę, olejek i mieszamy. Wylewamy na spód. Zdobimy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 22 września 2012 Naprawdę pyszne ciesto,bałam sie,że będzie przeraźliwie słodkie,ale nic podobnego:-) jest słodkie w sam raz,niestety bardzo szybko znika:-)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malutka1989 13 września 2012 Pyszne ciacho.. Niedawno robiłam i sama zjadłam pół blachy:) Niebo w gębie!!
Istne cudo. Bosko rozpływające się w ustach.. Ale ja zamiast ciemnych markiz dałam ciemne herbatniki...

GORĄCO POLECAM TE PYSZNE CIASTO!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 04 maja 2011 Super ciacho. Uwielbiam pianki marshmallow :) Do ulubionych i do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń