Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Wiewiórka"

Ciasto Wiewiórka

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 1652

Dodano: 13.10.2017

Odsłon: 12898

Najprostsze i najsmaczniejsze ciasto jakie jadłam. Przepełnione jabłkami i bakaliami. Pycha!

Przygotowanie

  1. Mąkę połącz z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Obrane jabłka pokrój na mniejsze kawałki. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej cały czas miksując. Powoli dodawaj sypkie składniki. Dołóż bakalie i jabłka. Piecz przez 60 minut w 180 stopniach C.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 13 października Wielkie dzięki za przypomnienie przepisu - zupełnie zapomniałam o tym cieście. Ale nie nazywało się "wiewiórka" to wiem na pewno. Ale jak - nie pamiętam. U mnie w domu mówiliśmy "co się nawinie" - dawałam mniej cukru to pewne,(był niestety na kartki)a "co się nawinie" to, jakie zdobyło się bakalie i jaki był owoc (jabłka, gruszki, śliwki). Koniecznie muszę upiec - będzie to niespodzianka dla mojego syna - bardzo lubił to ciasto jako smyk. Może teraz będzie smakować mojej wnuczce? Jeszcze raz dzięki i oczywiście przepis do plagiatorka. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń