Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto rabarbarowe

Ciasto rabarbarowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 1460

proste i szybkie a co najważniejsze orzeźwiające ciasto.

Składniki

  • rabarbar 1 kg
  • mąka 2 szklanki
  • cukier 1/2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • margaryna do pieczenia 1/2 kostki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • woda 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Suche składniki mieszamy razem.

  2. Następnie dodajemy roztopioną ale nie gorącą margarynę, jajka i wodę.

    Całość mieszamy (może być ręcznie) do uzyskania jednorodnej masy.

    Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodajemy troszkę wody. Powinno mięć

    konsystencję płynącego miodu.

  3. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsypujemy

    rabarbar który wcześniej oczyszczamy i kroimy na 3-4 cm kawałki.

  4. Pieczemy 40 minutek w 180*C.




    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 sierpnia 2013 Uwielbiam rabarbar w każdej postaci, ciasto pycha :))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń