Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto rabarbarowe, zwłaszcza na drożdżowym spodzie. Takie też tutaj polecam.
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 6
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 22
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 6
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 22
Składniki
Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać jajka i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać i pokroić rabarbar. Gotowe, wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na cieście poukładać rabarbar, całość posypać płatkami migdałów. Piec godzinę, w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Upieczone ciasto posypać (obficie) cukrem pudrem.
SMACZNEGO.