Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w miarę szybkie do zrobienia i naprawdę pyszne i orzeżwiające w ciepłe dni:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Na blachę wyłożyc biszkopty lub jeśli ktoś woli można upiec cienki biszkopt. Następnie przygotowujemy masę serową. Miksujemy margarynę z cukrami na jednolitą masę i dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec wlewamy przestudzoną i rozpuszczoną żelatynę(wody tyle tylko aby przykryła żelatynę w szklance czyli 1/4szkl. ja robię to na oko:). Ser dajemy na biszkopty i wkładamy do lodówki żeby stężał.
Masa truskawkowa: Truskawki muszą być rozmrożone wtedy najlepiej jest je zmiksować. Chyba że mamy blender to możemy je rozdrobnic nawet takie w połowie twarde. Galaretki rozpuszczamy w 0,5l wody studzimy i czekamy aż galaretka trochę stężeje. Następnie wlewamy ją do wcześniej zmiksowanych truskawek mieszamy wszystko razem i wylewamy na blachę na masę serową. Czekamy aż stężeje. Smacznego:)