Do góry

Desery Przepis na:

ciasto śliwkowe z kruszonką

ciasto śliwkowe z kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 547

Dodano:

Odsłon: 16113

pyszne i bardzo proste

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wymieszać ze sobą wszystkie składniki, aż do połączenia ze sobą (nie trzeba używać miksera). Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blachę (moja 25 x 36 cm). Na cieście ułożyć wypestkowane śliwki (skórką do dołu) i posypać całość kruszonką. Piec w piekarniku 45-50 min w temp 170 st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tota 07 sierpnia 2010 Ewam ja kruszonke robie na "oko". Dokladam po prostu do masla make i cukier az skladniki zaczna sie sypac.

powyzsze proporcjena na kruszonke znalazlam w necie. Przykro mi, ze sie nie sprawdzily

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EWAM 07 sierpnia 2010 Upiekłam i bardzo smakuje, ale kruszonka to jakaś masakra - nie sprawdziła się w robocie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 sierpnia 2010 I takie ciasto ze sliwkami lubię najbardziej.Bardzo dobry przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

piotrekk 04 sierpnia 2010 mmmmm jakie musi być smaczne ;) narobiłaś mi smaka

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 04 sierpnia 2010 ciasta ze śliwkami są pyszne a jeszcze z kruszonką.....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 04 sierpnia 2010 Robię takie od lat jest super pyszne ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń